Pocketvering Matrassen

Optimale ondersteuning: dat is wat u mag verwachten van pocketvering matrassen.

3-Star Strauss matras3-Star Bolero matras4-Star Rembrandt matras5-Star Monarch matras5-Star Monarch matras

 

 

College MatrasKinder/ Logeer Matras

Matrassen/ Pocketvering

Voordelen en eigenschappen van pocketvering matrassen

 

Dit type matras is opgebouwd uit tonvormige kleine veren per vierkante meter. Elke veer is afzonderlijk verpakt in een katoenen of non-woven hoes. Bij toepassing van soepele afdeklagen komt het karakter van het pocket-binnenveringinterieur goed tot zijn recht. De afdeklagen kunnen bestaan uit Latex, Polyether, Traagschuim/NASA Foam en HR Foam.

Belangrijk zijn de diktes van de afdeklagen, u moet er op letten dat de afdeklaag minimaal2,5 cm. is. Zo voorkomt u snelle kuilvorming van uw matras. Pocket-binnenveringmatrassen met tonvormige veren bieden comfort met meer souplesse. Er kunnen comfortzones gecreëerd worden door variatie in de draaddikte van de veren. Tevens zijn er Micro pocketveren matrassen die bestaan uit zeer kleine veren die nog beter met het lichaam meeveren.

Door pocketveermatrassen te combineren met een boxspring van een goede verende kwaliteit, ontstaat er een dubbele verende werking. Deze combinatie van dragen en ondersteunen geeft het ultieme luxe gevoel, zoals men gewend is te slapen in goede hotels!

Geschiedenis van de matras

 

Het woord matras is ontstaan uit een Arabisch woord dat ”een mat in een bepaald gebied ” betekende. Tijdens de assimilatie van Europese en Arabische culturen is dit uiteindelijk het woord “materas” en dus uiteindelijk matras geworden.

Ruim 10.000 jaar voor Christus waren mensen al bewust bezig met de materialen waar ze op sliepen. Deze eerste matrassen werden gemaakt van bladeren en verschillende grassoorten.

In Egypte werd voor het eerst het matras van de grond omhoog geplaatst door middel van een ledikant. De voordelen zoals minder ongedierte en minder tocht werden al snel duidelijk zodat men zo ook in andere landen begon te slapen.

Tot 500 na Christus sliepen de Romeinen op een zeer bijzondere wijze. Voor het slapen gaan nam men een warm bad om in te doezelen. Als de slaap dan bijna zijn intrede maakte werd de persoon op een soort matras gelegd die zachtjes heen en weer gewiegd werd. Deze matrassen waren stoffen zaken, gevuld met hooi, riet en wol. Was men rijker, dan werden deze matrassen nog aangevuld met veren.

De 15e eeuw kenmerkt zich als het begintijdperk van de luxe matrassen. Deze werden gevuld met riet, bladeren en stro en afgewerkt met fluweel en zijde. Aansluitend deed in de 16e het ledikant zijn intrede. Dit platform werd met leer en touwen omrand.

In de 18e eeuw werd de basis gelegd voor onze huidige matrassen. In het begin van de 18e eeuw werden de matrassen veelal van katoen en wol gemaakt. Vanaf het midden van de 18e eeuw werden deze vervangen door paardenhaar en kokosvezels. De zak met vulling (het matras) werd dichtgeknoopt door middel van knopen en de randen werden gestikt.

Ook werden in deze tijd de eerste gietijzeren springbedden uitgevonden. In eerste instantie werd dit vooral gebruikt voor stoelzittingen. Uiteindelijk is het uitgegroeid tot de bouw van het spiraalveer bed. Het eerste binnenveringsmatras werd uitgevonden door de Duitser Heinrich Westphal in 1871.

Na de Tweede Wererldoorlog begon men met het maken van matrassen van synthetische schuimen. De voordelen qua levensduur, hygiëne en comfort waren enorm. Begin tachtiger jaren kwam NASA met een revolutionair materiaal dat nu bekend is met de naam traagschuim. Dit word ook wel Tempur, M-Line visco-elastich schuim of memory foam genoemd. Overigens werd het pas in de jaren 90 op de consumentenmarkt geïntroduceerd.

Ook werd in deze periode het pocketveer matras ontwikkeld. Deze verbeterde versie van het ouderwetse binnenveringsmatrassen, is inmiddels dusdanig ingeburgerd, dat meer dan 2/3 van de volwassen Nederlanders hierop slapen.