Losse Hotel Boxspring

Box 3-Star HotelBox 3-Star Hotel DeluxeBox 4-Star New YorkBox 4-Star ManhattanBox 5-Star Monaco

 

 

Box 4-Star Marbella ElectraBox 5-Star St. Tropez Electra

    

Boxsprings 

Voordelen en eigenschappen van boxsprings

 

Optimale ondersteuning: een boxspring kent een dubbele of zelfs driedubbele ondersteuning, waardoor mensen een optimale nachtrust ervaren.

Uitstekende ventilatie: de open ruimte en de verenstructuur in het matras zorgen voor een uitstekende luchtcirculatie

Afwerking van de boxspring: de afwerking van de boxspring kan men zelf bepalen. Deze kan bekleed worden met meubelstoffen of kunstleder in divrse kleuren en met verschillende type pootjes. Op deze manier kan de boxspring aangepast worden aan het slaapkamer interieur

Matras: een groot voordeel aan een boxspring is dat de bodem van een boxspring eenvoudig gecombineerd kan worden met elk soort matras, een pocketveermatras komt hier weliswaar het beste tot zijn recht.

Elke type slaper: aangezien elke type matras op een boxspring kan worden geplaatst, kan elke type slaper kiezen voor een boxspring.

Hoger slapen: over het algemeen is een boxspring hoger dan een andere bedvorm. Veel mensen ervaren dit als prettig.

Grote bedvorm: bij een boxspring is de binnenmaat over het algemeen gelijk aan de buitenmaat, wat inhoudt dat een boxspring compact en erg functioneel is.

Geschiedenis van de boxspring

 

Nadat in de 19e eeuw de gietijzeren springbedden waren uitgevonden, is deze uiteindelijk uitgegroeid tot de bouw van het spiraalveer bed. O.a. Auping is een van de meest bekende fabrikanten hiervan. Door deze bedden te combineren met binnenveringsmatrassen, kunnen we spreken van de 1ste dubbel verende combinaties. Door uiteindelijk deze matrassen te combineren met een houten of stalen frame, ontstonden er de 1ste type boxsprings (letterlijke betekenis = doos met veren).

Deze type boxsprings werden met name veel gebruikt in Engeland en Amerika. Na de Tweede Wereldoorlog en met de daaropvolgende welvaart, kwam de Nederlandse bevolking steeds meer in contact met deze comfortabelere manier van slapen. Toen de Nederlandse hotellerie zich ook steeds meer internationaal ging oriënteren en dus ook steeds meer boxspringcombinaties ging plaatsen, werden deze ruimschoots bekend, ook voor de Nederlander die in eigen land zijn vakantie vierde.

Aansluitend hebben grote merken zoals Haestens en IKEA het fenomeen boxspring gemaakt totdat wat het vandaag de dag is. Weliswaar zijn er vele onderlinge verschillen tussen de diverse types, echter is de basis altijd geweest dat er 2 of meer verende lagen in een combinatie horen te zijn. Toen eind jaren 90 ook Auping, van huis uit een spiraalbodem en beddenfabrikant uit Deventer, zich ging richten op de boxspringmarkt, kon men spreken van een ware hype. Tot op de dag van vandaag zijn boxsprings, zowel nationaal als internationaal, een van de meest gebruikte slaapsystemen ter wereld.