Hotel Beddengoed

Kussens, Dekbedden, Bedlinnen & Badlinnen

KussensDekbeddenBedlinnenBadlinnen

    

Beddengoed

 

Geschiedenis van het beddengoed

 

Vanaf 3000 voor Christus maakten de Grieken van hun bed meer dan alleen een plaats om te slapen. Met huiden en kussens werden de bedden mooi gedecoreerd. Het kussen werd in die tijd een status symbool. Zij die hun hoofd ten ruste legden op een kussen stonden namelijk hoger op de sociale ladder.

In de Middeleeuwen waren dekens van wollen laken, soms gevoerd met bont. De dekens van de armen waren versteld en tot op de draad versleten, zij hadden meestal te weinig en te dunne dekens.  De lakens waren gemaakt van vlas, hennep, pluiskatoen of grof linnen. Een sprei werd gebruikt als dekbed. Als laatste gebruikte men een hoofdpeluw (het gewone kussen) en soms nog een extra stel hoofdkussens (vaak gevuld met donsveren).

Vandaag de dag zijn bedlinnen, dekbedden en kussens een wezenlijk onderdeel van slapen en het slaapgenot geworden. Iedereen kent het frisse gevoel wanneer men in een vers gewassen en opgemaakt bed kruipt. Belangrijk bij aanschaf van beddengoed zijn hygiëne, comfort en gebruiksgemak.

Daarnaast kan men door middel van het bedlinnen het bed een modieuze of trendy uitstraling geven. Grote modemerken zoals Esprit, Ralph Lauren en GANT USA hebben al jaren een speciale bedlinnen collectie. Hierdoor is het mogelijk om op vrij eenvoudige wijze een eigen stijl of smaak door te voeren. Zeker wanneer dit gecombineerd met de keuze van een boxspringcombinatie, omdat deze ook in diverse kleuren, stijlen en modellen leverbaar zijn.